Κάνουμε
το χαμόγελο σας
υγιές και υπέροχο

  Η Ζωή Με Τα Σιδεράκια

  Εάν μόλις φορέσατε τα σιδεράκια σας τότε καλή αρχή.

   

  Στην Ορθοδοντική Κλινική Σανούδος Καπακιάν θεωρούμε πολύ σημαντικό οι ασθενείς μας να αισθάνονται ασφάλεια κατά τη διάρκεια της ορθοδοντικής τους θεραπείας. Η ομάδα μας και οι ορθοδοντικοί θα σας συμβουλέψουν σχετικά με τη στοματική υγιεινή  και θα σας βοηθήσουν να είναι η ζωή σας με τα σιδεράκια όσο πιο εύκολη και απροβλημάτιστη γίνεται.

   

  Η ζωή με τα σιδεράκια

  Κατά τη διάρκεια της ορθοδοντικής θεραπείας πολλές συνήθειες όσον αφορά τη διατροφή σας θα αλλάξουν καθώς μερικά φαγητά σπάνε και ξεκολλάνε τα σιδεράκια, για αυτό πρέπει να αποφεύγονται: 

   

  • Σκληρά φαγητά π.χ. μήλα (να καταναλώνονται κομμένα σε λεπτές φέτες), καρότα (πλέον μόνο τριμμένο καρότο), παγάκια, ξηροί καρποί, πατατάκια, μπριζόλες και κρέας με πολύ κόκκαλο
  • Κολλώδη π.χ. παστέλια, μαστίχα, τσίχλα
  • Αναψυκτικά με ανθρακικό π.χ. Coca Cola, Fanta, κτλ.

   

  Στοματική υγιεινή

  Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ορθοδοντικής θεραπείας είναι η στοματική υγιεινή. Τα δόντια και το στόμα σας θα πρέπει να είναι πεντακάθαρα και για αυτό θα χρειαστεί επιπλέον προσοχή και προσπάθεια. 

   

  Συνιστάται καθημερινό βούρτσισμα έπειτα από κάθε μεγάλο γεύμα και μεσοδόντιος καθαρισμός με τα ειδικά βουρτσάκια (interdental brushes). Η χρήση ενός φθοριούχου στοματικού διαλύματος βοηθάει την προσπάθειά σας.

   

  Συμβουλές στοματικής υγιεινής

  Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ορθοδοντικής θεραπείας είναι η στοματική υγιεινή. Τα δόντια και το στόμα σας θα πρέπει να είναι πεντακάθαρα και για αυτό θα χρειαστεί επιπλέον προσοχή και προσπάθεια.

  Η ομάδα της Ορθοδοντικής Κλινικής Σανούδος Καπακιάν συνιστά καθημερινό βούρτσισμα έπειτα από κάθε μεγάλο γεύμα και μεσοδόντιο καθαρισμό με τα ειδικά βουρτσάκια (interdental brushes). Η χρήση ενός φθοριούχου στοματικού διαλύματος θα βοηθήσει την καθημερινή προσπάθειά σας.

   

  Επιπλοκές

  Για τις απορίες σας μπορείτε να απευθυνθείτε στο ιατρείο μας, το προσωπικό μας είναι πάντα πρόθυμο να σας βοηθήσει.

   

  • Σύρμα πού έχει βγει από το σιδεράκι και τσιμπάει– σε αυτή την περίπτωση βάζετε λίγο κεράκι το οποίο το δίνουμε σε όλους μας τους ασθενείς και επικοινωνείτε με το ιατρείο μας. 
  • Ξεκολλημένο/ σπασμένο σιδεράκι– είναι πολύ σημαντικό να επικοινωνήσετε με το ιατρείο μας μόλις καταλάβετε ότι κάποιο σιδεράκι έχει ξεκολλήσει.
  • Ενόχληση – τις πρώτες μέρες με τα σιδεράκια είναι αναμενόμενο να αισθανθείτε κάποια ήπια ενόχληση, εάν ωστόσο αυτή επιμένει παραπάνω θα πρέπει να συμβουλευτείτε το ιατρείο μας.

   

  My Life My Smile

  My Orthodontist

  Orthodontist Testimonial

  Stay away from DIY techniques

  https://www1.mylifemysmile.org/cms/

  Τι είναι η ορθοδοντική;

  ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ